Det är svårt att vara valp

Idag träffade jag en liten valp i parken. Jag gav henne en hatt. Men jag hade aldrig trott att det kunde vara så svårt för en liten valp att förstå hur man sätter på sig hatten. Jag vet ännu inte om hon lyckats. Valpen som jag träffade var helt ny i HP, så det kan ju förklara en del.

Men efter att ha träffat valpen så har jag tänkt en del på hur det var för mig när jag var valp. För det första så fick jag inte min första hatt innan jag var slädis. Vad en sporthund var visste jag inte. Jag trodde det hette spårhund. När jag sedan fick höra om vattenhundar och ninjor mm så förstod jag ingenting.

Det var tur att det fanns hundar som kunde förklara för mig. Moderator kallade jag moderat… ja, det är ju inte lätt att vara valp. Att man skulle gå till visis förstod jag inte häller. ”Gå till visis” sa alla hundar när jag frågade hur man blev äldre. Så jag började tro att Visis var en hund man skulle gå till. Men så var det ju inte.

Det är jättebra att man gjort fredag till valpdagen. Ja, dagen då man ska vara snäll och hjälpsam mot valpar. Men självklart ska man om man kan hjälpa valparna göra det oavsett vilken dag det är. För hur kul är det att gå runt och leta efter hunden Visis!?

Skrivet av användaren pollystark för tidningen Hundblaskan

Liknande:

Kommentera