Rävlyan – ett spel inspirerat av Hundparken under utveckling

Hej på er allihopa!

Vi som driver fansiten hundparken.se har under en tid haft ett spel under utveckling som är inspirerat av den gamla Hundparken, HP1 vid namn Rävlyan, och i våras öppnade vi upp en server på Discord för att samla alla som vill vara med och följa utvecklingen av spelet.

Nu har det gått ungefär ett halvår sedan servern öppnade och det har hänt en hel del roliga saker! Rävfamiljen har vuxit till över 250 medlemmar och 190 skapade rävar, antalet funktioner har ökat rejält (från första början loggade man endast in i ett tomt rum och nu har vi hattar, himmel och objekt på plats!) och mycket nytt är på gång.

Därför vill vi passa på att bjuda in er alla som är intresserade till vår server på Discord där ni kan skapa er egen räv, delta i speltest, följa utvecklingen och diskutera spelet med oss! Om du tycker detta låter spännande och kul så är du varmt välkommen in i värmen – det är bara att klicka på länken nedan för att bli en i gänget:

? Gå med i Rävlyans server på Discord ?

rävlyan spel virtuell chattvärld

? Besök Rävlyans nya webbplats på ravlyan.com ?

Vad kan man göra om man går med i er server?

Alla som går med i Rävlyans server får skaffa sig sin helt egna räv som man får designa precis som man vill ha den. Detta gör man genom att spendera bär på nya pälsfärger och ansikten som gör räven mer unik (det går tom. att låsa upp betafärger om man har riktigt tur!). Och det roliga tar inte slut där för du kan även använda räven för att delta i tester av spelet innan det är släppt för allmänheten!

Skapar ni bara ett Discord-spel?

Nej, nej, inte alls! Detta är bara början och ett fantastiskt sätt för oss som utvecklar Rävlyan och alla som är intresserade att mötas på en och samma plats, ta del av nya funktionaliteter, knyta vänskapsband och ha riktigt kul under resans gång! När spelet börjar närma sig lansering kommer vi att flytta över till en egen webbplats.

Så om du tycker detta låter som något för dig och vill vara med och hjälpa Rävlyan framåt är det bara att ta en titt förbi servern eller spana in vår nylanserade webbplats ravlyan.com så ses vi alla snart!

”Min högsta önskan är att få tillbaka Gnällis” säger Tetsu

Nu är han mer uppmärksammad än aldrig förr, mest p.g.a hans tidigare förhållande med Gnällis. Det är såklart Tetsu vi pratar om, och här kommer en exklusiv intervju med honom.

Namn: Tetsu

Ålder: 2 hundår

Rang: Rymdhund

Kön: Hane

Civilstånd: Singel

Det har länge surrats om ifall Tetsu och Gnällis är ett par, stämmer det eller är det bara ett rykte som nått våra öron?

Tyvärr, vi är inte det längre.

Vad var det som hände som gjorde att din och Gnällis relation inte höll?

Jag klantade mig som vanligt.

Så man kan alltså inte säga att du har tur i kärlek?

Jo, det har jag verkligen. Jag hade turen och träffa den söta jycken.

Vad gör du en vanlig dag i sitt liv som hund?

Gosar, leker med mina fina vänner och ställer upp på någon tävling antar jag.

Om du blev erbjuden en romantisk middag för två på en fransk restaurang, vem skulle då tilldelas platsen som ditt sällskap?

Hehe, det är en rätt kul fråga. Som det är just nu hade jag valt Gnällis.

Varför?

Oh, för att hmm…Hon är sig själv och jag älskar henne på alla sätt.

Om det var Gnällis som hade blivit erbjuden en romantisk middag för två, tror du då hon hade valt Tetsu som henne kavaljer?

Kanske, vem vet. Det får du nog fråga henne om.

Om du hamnade på en tropisk, öde ö. Vad skulle han mest sakna?

Det är onödigt att nämna namn, men han skulle nog sakna sina allra bästa vänner mest.

Hur ska en hona vara för att passa dig som handen i handsken?

Hon ska absolut vara sig själv, stå för det hon tycker. Jag vill gärna ha någon att skratta med. Självklart får tiken som följer med till hans koja vara söt också.

Vad är ditt värsta minne?

Åh hmm. Det är en svår fråga. Det händer väl alla mindre roliga saker, men jag kommer inte på något speciellt. Eller jo förresten, för ca 6 veckor(?) sen så gillade jag en tik jättemycket, men som inte gillade mig tillbaka.

Vad är din högsta önskan för tillfället?

Oj oj,hmm. Det är nog att få tillbaka Gnällis.

Skrivet av hunden Malony

Det är svårt att vara valp

Idag träffade jag en liten valp i parken. Jag gav henne en hatt. Men jag hade aldrig trott att det kunde vara så svårt för en liten valp att förstå hur man sätter på sig hatten. Jag vet ännu inte om hon lyckats. Valpen som jag träffade var helt ny i HP, så det kan ju förklara en del.

Men efter att ha träffat valpen så har jag tänkt en del på hur det var för mig när jag var valp. För det första så fick jag inte min första hatt innan jag var slädis. Vad en sporthund var visste jag inte. Jag trodde det hette spårhund. När jag sedan fick höra om vattenhundar och ninjor mm så förstod jag ingenting.

Det var tur att det fanns hundar som kunde förklara för mig. Moderator kallade jag moderat… ja, det är ju inte lätt att vara valp. Att man skulle gå till visis förstod jag inte häller. ”Gå till visis” sa alla hundar när jag frågade hur man blev äldre. Så jag började tro att Visis var en hund man skulle gå till. Men så var det ju inte.

Det är jättebra att man gjort fredag till valpdagen. Ja, dagen då man ska vara snäll och hjälpsam mot valpar. Men självklart ska man om man kan hjälpa valparna göra det oavsett vilken dag det är. För hur kul är det att gå runt och leta efter hunden Visis!?

Skrivet av användaren pollystark för tidningen Hundblaskan

Ett år med Hundparken Sverige

Alla älskar Hundparken

Hej allihop! Om ett par dagar är det hela ett år sedan denna webbplats slog upp sina portar för första gången för att låta personer på ett nostalgiskt sätt minnas tillbaka till tiden i Hundparkens första version.

I samma veva öppnade vi även upp vår Discord-server som låter hundparksälskare oavsett version eller land samlas, prata minnen från förr och återfå kontakten med gamla vänner som man kan ha tappat kontakten med. För tro det eller ej, nu är det 11 år sedan den svenska Hundparken lades ned.

Något som vi väldigt snabbt märkte när vi öppnade servern var att det inte bara var vi som tänkte tillbaka på spelet som fångade våra hjärtan som barn utan det var många fler där ute som blickade tillbaka på just denna tid i sina liv.

Men åh vilken nostalgi! Kommer ihåg så många av er, vilka tider vi hade ?”

Jicko

alltså jag är SÅ glad att jag inte är ensam att tänka på hp fortfarande hahaha

Amalthea/Dougge

VAD ÄR DETTA FÖR BÄSTA THROWBACK

MIN LÖRDAG KUNDE EJ BÖRJAT PÅ BÄTTRE SÄTT

going all caps because excited :–D

Fluff 1000

så härligt att dela minnen med varandra, blir så glad när jag tänker tillbaka på hp-tiden?”

Dreamsplash

Under året som har gått har Hundparken Sverige fått 120 medlemmar som aktivt har pratat om allt mellan himmel och jord och så klart delat massvis med härliga minnen från parken (fun fact att vi kommit upp i över 15 000 skickade meddelanden under denna tid!).

U know ur a true hpare when the first question is… what color!!! ????

Sorro

Hundparken Sverige 2019

Detta år har vi delat bilder, filmer och även tagit fram roliga quiz som ”Hur mycket kan du om Hundparken” eller ”Vilken rang var du i Hundparken”. Och det kommer vi fortsätta med!

Men nytt år innebär många gånger nya möjligheter och detta år har vi lite nya idéer för Hundparken Sverige. Vi kommer bland annat kicka igång en serie där vi intervjuar gamla Hundparksveteraner som vi alla minns från förr – så det kommer under 2019!

Med detta sagt vill vi tacka alla er för att ni är en del av detta härliga community idag ✨

Tildi är perfekt i hans ögon

Tildi är perfekt i Luddvigs ögon

Enligt Luddvig själv vet vi i princip allt om honom. Han yttrar sig om att hans största talang är att vara riktigt klumpig. De flesta hundar som vet vem Luddvig är, vet att han ofta bär på ett leende på läpparna och att ett friskt humör hör till hans personlighet.

Tildi och Luddvig, kanske hundparkens nuvarande hetaste kändispar, fann kärleken hos varandra efter en lång period som nära vänner. En dag satsade Tildi och tog första steget och friade till Luddvig, som svarade ja.

Efter ett missförstånd valde Luddvig och Tildi att ta en paus ifrån deras förhållande, men hittade lyckligtvis tillbaka till varandra igen. Lika nykära som det en gång varit och förälskade ända in i själen.

Tildi och Luddvig

När jag frågar Luddvig vad som är allra bäst med Tildi, så svarar han att Tildi är perfekt i hans ögon och att han älskar henne med hela sitt hjärta. Han kan inte tänka sig ett liv utan Tildi och vill absolut inte släppa taget om henne.

För inte så länge sen tyckte både Luddvig och Tildi att tiden var inne för att skaffa en valp. Valpen blev Gullingen. Luddvig är väldigt mån om sin familj, för familjen och vännerna kan han inte leva utan. Hattarna har ingen betydelse, och dem klarar han sig galant utan.

En perfekt fredagskväll för honom skulle vara att mysa med Tildi under uppsikt av levande ljus, hoppa runt med vännerna eller anordna en tävling för hundarna i parken.

Allt kan hända i ett förhållande, men Luddvig tror och hoppas innerligt att hans och Tildis förhållande kommer att hålla i sig ett bra tag till.

Skrivet av hunden Malony

Intervju med *Creapy*

Hunden *Creapy*

Vad är ditt drömyrke i Hundparken?

– Hm, mitt drömyrke.. Jag skulle gärna vilja bli en typ av hjälpsam hund men ingen moderator, det är för tufft tycker jag, utan någon som kommer in ibland och ställer upp när det behövs.

Vilken shop är mest uppskattad av dig i Hundparken?

– Jag gillar mest Bamse shoppen i mittpunkten. För det första var det där en av mina hattar kom ut. Och så gillar jag nog hattarna mest där. Men jag gillar också Igloo i köpstaden.

Hur hittade du Hundparken?

– Det var i skolan då vi hade fått en uppgift att göra något på sidan ”Annas länkburkar” och då hittade jag en länk inne på smågodis, nämligen länken till Spinn – Hundparken. Det stod att man kunde ta hand om sin egna hund och jag tyckte det lät ganska intressant. Så jag blev medlem där.

Har du någon dröm i hundparken?

– Jag vill kunna få respekt. Jag vill också att allt tjuveri och hackning ska få ett slut. Att dem kommer på ett 100% säkert sätt att inte bli hackade och att parken blir 100% fri från tjuveri. Sen.. Vill jag lyckas att bli ninjahund och inte ge upp.

*Creapy* skäller

Vilket är ditt favorit rum i parken?

– Hm, jag gillar många rum i parken, men jag gillar mest gröna mörka lite träsk-liknande rum. Som bl.a. Skogsbrynet, Lerpölen och Flodmynningen. Även Flodsvängen, Norr – Ängen och Väst – Ängen tycker jag starkt om. Men den som legat på topp är Flodmynningen.

Okej, sista frågan nu, vad skulle du vilja göra för att förbättra parken?

– Det vet jag inte, klart att jag vill att parken ska bli bättre. Men jag vet inte på vilket sett. Kanske att man bör hålla sitt lösenord hemligt. Man byter endast med en moderator som byteshund eller en Byteshund. Man ska alltid vara försiktig och på sin vakt. Sen får man helt enkelt se vart tiden tar en =P

Tack *Creapy* för att jag fick intervjua dig.

– Alltid lika kul att få skriva av sig.

Skrivet av hunden Silver Moon

Ivis vårfest

Bild efter rimmbattlen undrar en hund vad som händer nu

”Idag är vårfesten”, hörde jag flera hundar säga när jag satte på datorn efter jag kommit hem från skolan. Jag gick runt i parken och utforskade i vilket rum festen skulle vara, för Jacy hade inte sagt vart. Han hade lovat några dagar innan att han skulle avslöja platsen på fredag, alltså samma dag som festen ägde rum. Men som vanligt stod det samma sak på startsidan: ”Platsen för festen avslöjas på fredag :-)”.

Efter att jag hade strosat runt lite i parken såg jag Ivis. Hon låg i Flodsvängen och sov. Jag skällde 2 gånger för att få henne att vakna, och konstigt nog vaknade hon. Jag frågade i vilket rum festen skulle vara, och hon svarade i rummet bredvid, alltså i föredetta höstrummet. Jag tog fram mitt nyckelkort och ställde mig vid ingången, men kom inte in. 0/0 stod det på rummet. Jag fortsatte att vänta, och efter några timmar kom vi in, efter lite strul med servern!

Hundar med nyckelkort till Ivis vårfest tränger sig framför ingången i väntan av att rummet ska öppna

Väl där inne blev det kaos, tänk er att 30 stycken hundar bara rusar in! Efter ett tag lugnade alla hundar ned sig, men det var inte länge. För exakt då kom Ivis in. Minst 5 hundar försökte bjuda upp henne till en dans. När hon dansat klart med alla – vilket var lite segt, började den verkliga festen.

Det första vi gjorde var att köra sanning eller konka. Visste ni t.e.x att Berlios snodde en hatt när han var vattenhund…? Efter det undrade Ivis ifall vi ville tävla, och det ville vi såklart. Hon berättade att Jacy hade grävt ner hattar i detta rummet, och genast började alla att springa. Dom hattarna som var nergrävda var: Jordgubbar på spätt, Glad sol, Fri fjäril och blomperuk. När alla hattarna var uppgrävda körde vi ett ”bollspel”. Ivis delade upp oss i två lag. Det ena laget skulle putta den blåa bollen in i motståndarlagets mål, och det andra laget tvärtom fast med en lila boll. Det gick sådär, för vi var för många hundar på planen.

När vi hade gett upp, började vi att köra rimmbattle. Efter vi var klara med det började dom flesta att gå, även att klockan inte var mer än 10.30. Det var faktiskt bara 3 stycken kvar! Jag, Shy och Berlios. Vi bestämde att vi skulle köra frågesport med Berlios som dommare. Jag vann över Shy, och vann en truckerkeps som pris. När jag fick priset loggade Berlios och Shy ut. Alltså så var det bara jag kvar i rummet som inte låg i koma. Det var lite synd, för jag skulle gärna velat ha en liten efterfest, men ”shit happens”. Det var i alla fall en riktig lyckad vårfest!

Skrivet av hunden Merino

Mystisk betafärgad ninjahund skrämmer hundarna i parken

Den mystiska ninjahunden upprepar i chattloggen att "Fanta är död"

Fredagen den 13:e är allmänt känd som en otursdag i hela Sverige. En sådan här dag vågar man knappt göra något misstag i parken. De flesta håller sig på sin vakt för att inte få förödande konsekvenser i sitt framtida hundliv. Eftersom ögonen hade extra mycket spänst den här dagen, ifall det skulle komma upp något extra speciellt, såg man allt med mycket bättre ögon.

Plötsligt såg jag en ninjahund som ’poffade’ runt, men hann aldrig se vem det var för hunden var genast i nästa rum. Men strax var ninjahunden tillbaka igen. Först när denne mystiska hund stannade upp var min första tanke ”Aha, det var Blut royale som ’poffade’ omkring!” Den svarta betahundens färg liknade en aning Blut royales. Helt plötsligt sa hunden något. Eftersom den har betafärg blir hela dens ruta svart så att man inte såg vad hunden skrev, för den har så mörk färg som en admin bara få ha. Jag kunde självklart inte hålla igen min iver utan tryckte snabbt upp textloggen. Konstigt nog märkte jag att hunden gång på gång upprepade ”Fanta är död”. Alla vände sig då till Fanta som stod i samma rum. Fanta påstod då att det kan ha varit en raderad hund som kommit tillbaka av någon konstig anledning, andra syftar på att det är en experiment hund. Eller helt enkelt kanske parkens första test hund. Det är ingen som riktigt vet vad den här ninjahunden är för något, mer än att den är en smula läskig. Ninjahunden hade inget namn eller användarnamn, man kunde bara se att den var ½ år och hade ett antal köttben.

Vem är denne mystiska hund som dyker upp på självaste fredag den 13:e?

Skrivet av hunden Lovvsan

Svarta hundarna blir fler, när ska detta få ett slut?

Svarta hundar

Alla har vi märkt att allt fler hundar i parken blir svarta. Bomberna har som ett kraftigt nedslag bara blivit fler och fler, och för varje dag som går blir ännu några hundar svarta. Att bli bombad innebär ju inte bara att bli svart, man förlorar även 15 karmapoäng. Och som alla vet får vi varken karmapoäng eller vår naturliga färg tillbaka.

Hundparken har varit i den här situationen i över en månad nu, och man börjar ju fundera på när parken ska bli ”normal” igen. Bara några få lyckliga jyckar har sin naturliga färg kvar. Rosa, gröna gula, ja i alla dess färger som piffar upp det svarta. Ska parken någonsin uppdateras igen? Jacy, är hunden som kan lösa problemen. Jacy är vårat hopp.

Bara de nyskapade hundarna eller de som inte har varit inne under den här tiden i parken, kan få 50 karma poäng, en gång. Sen är dem i samma situation som oss andra.

Man kan kalla det här för en enda lång dag. En dag som har varit i någon månad. Låter ju knäppt, eller hur? Men det är så vi kan spegla det här. Som tur är finns det några hundar som gillar att vara svarta och tycker bomber är en riktigt rolig grej att göra på fritiden. Vi får väl tänka som dem och göra det bästa av situationen. Det är bara att vänta…

Skrivet av hunden Lovvsan

Dansk moderator som stjäl? *Creapy* blir offret

*Creapy* och Hundepisset i Hundparken

Hundepisset, en dansk moderator i Hundeparken frågade *Creapy* om han fick prova hans kanonkanin vilket han gick med på eftersom Hundepisset är moderator och bör därför vara en säker källa som går att lita på. *Creapy* var säker på att han kunde låna ut kaninen en liten stund och i samma ögonblick som Hundepisset fick låna kaninen loggade han ut och överförde hatten till sin danska hund.

Förkrossad och bestulen skyndade sig *Creapy* till närmsta moderator och berättade vad som hänt. Första bästa moderator som han fick tag i var Tildi som sedan spetsade Hundepisset. Om han kommer bli av med moderatorjobbet återstår att se.

UPDATE: Hundepissets ägare har troligtvis blivit hackad. Det verkar som att någon har fått reda på hans lösenord och tydligen tagit sig in på hans hund. Angående stölden var det nog inte Hundepisset själv som stal kaninen, eller?

Skrivet av hunden snuffen