Om Hundparken

Hundparken var ett onlinespel tillgängligt på SVT, NRK och DK under perioden 2003-2008 där man kunde skapa sin egna hund och få chansen att leva ett riktigt hundliv.

I Hundparkens värld innebar det att man fyllde år sju gånger om året, bytte ut pengar mot köttben och att hade en drös av hattar att välja mellan. Det var en plats där man kunde träffa andra barn och ungdomar runt om i landet, ha kul, koppla bort vardagen och få vänner för livet – vilket man verkligen märker att flera av oss har gjort!

Nu är det över 10 år sedan den svenska Hundparken lades ner och det är fortfarande flera som håller kontakten med kompisar från förr och återfår vänskapen med varandra via vår Discord-grupp. Häng med du också om du inte redan har det!

Alla älskar Hundparken

Hundparken som vi minns den stängdes 2008-01-20 men lever förevigt kvar i våra minnen.

Över en miljon skapade hundar i Hundparken

Att spelet var älskat av många råder det ingen tvivel om för den 15 april 2007 fanns det hela en miljon skapade hundar fördelat mellan de tre länderna. Danmark med 600.000 hundar och 400.000 hundar mellan Sverige och Norge. Under den perioden skapades det i genomsnitt 500 nya hundar per dag och statistiken visade att de mest aktiva användarna loggade in mer än 30 gånger per dag. Inte illa!

Varför lades den svenska Hundparken ned?

På SVT produceras varje år en mängd olika program och webbtjänster och Hundparken var en av de produkter som de valde att inte gå vidare med för att istället arbeta vidare på nya produktioner, vilket var den officiella anledningen till att Hundparken tyvärr stängdes ned. Om det fanns ytterligare anledningar till den svenska parkens nedläggning kommer vi nog aldrig få ett riktigt svar på.

Läs mer om nirvana och parkens nedläggning.

Finns Hundparken idag?

Hundparkens nya version, Hundeparken 2 finns fortfarande tillgängligt idag på hundeparken.dk. Varför inte skapa dig en hund du också om du inte redan gjort det?

Ranger och visdomsberget

För att gå upp i rang i Hundparken var man tvungen att svara rätt på frågorna i Visdomsberget där varje rätt svar tog din hund ett steg närmare att nå nästa rang. Det fanns totalt sju ranger – från valp till ninjahund.

Se alla rangerna eller gör vårt quiz så berättar vi för dig vilken rang du var i Hundparken.

Koppel och koppelrum

Alla hundar i parken blev automatiskt tilldelad ett av parkens sju koppel, vilket koppel hunden fick var baserat på när ägaren av hunden var född. Varje koppel har ett eget koppelrum där man kan träffa andra likasinnade hundar och tillgång till en mängd eftertraktade prylar.

De sju olika kopplen var Bandet, Stammen, Klanen, Sekten, Logen och Sällskapet.

Moderatorer och regler

Moderatorerna, eller ordningshundarna som de även kallades fanns till för att se till att du som användare skulle få en bättre och tryggare vistelse i parken.

Här kan du se alla moderatorer och regler.