Information om Nirvana

Vad betyder Nirvana egentligen?

På SVT producerar och sänder vi varje år olika program och webbtjänster. Från år till år bestämmer vi vad vi ska göra. Ibland lägger vi ner program och sajter, och ibland startar vi nya.

Hundparken är en sajt som har vi arbetat med i ungefär fyra år, vilket är en ganska lång tid för en så pass liten sajt som Hundparken faktiskt är. Vi har varit mycket nöjda med Hundparken under de år den har funnits, men nu har vi beslutat att lägga ner den för att arbeta med att ta fram nya produktioner.

Innan vi bestämde oss för att lägga ner den funderade vi om det kunde finnas något sätt att låta någon annan ta över sajten. Vi valde bort kommersiella alternativ i och med att vi inte ville att medlemmarna skulle hamna i en databas för reklamutskick, och vi hittade inte heller någon som ville ta över Hundparken och driva den i den form som vi gör idag.

Vi har förstått att Hundparken har betytt mycket för den lilla skara trogna användare som har varit med och utvecklat parken till det den är idag, och vi hoppas att de kommer hitta något som de gillar lika mycket i det utbud som vi kommer att presentera under 2008 på svt.se.

Hur går Nirvana till?

Själva upplysningsprocessen, vägen till Nirvana börjar en dag (vilken är inte bestämd) och pågår sen under en vecka, då alla hundarna kommer att nå Nirvana. De första som uppnår nirvana är ninjorna, samtidigt så höjs rangen för alla hundar ett steg: jycklare blir ninjor, rymdhundar blir jycklare osv. Så att under en dag får hundarna uppleva den högre rangen, innan det är dags för nästa generation ninjor att uppnå nirvana, och alla andra höjs en nivå igen.

Men vad händer om jag gör en ny hund under tiden?

Det kommer inte gå att att göra nya hundar eller återföda sin gamla hund när Nirvana börjar.

Vad händer sen?

När alla hundarna har uppnåt Nirvana kommer parken att upplösas, bli allt och ingenting.

När kommer Nirvana?

Vi vet inte exakt datum än men nån gång efter nyår.

Är det sant att någon ska köpa parken?

Nej, inte vad jag känner till!

Kan jag ta över parken?

Det är inte så lätt tyvärr! Hundparken är ett jättestort jobb med massor av människor inblandade. Det är mycket mer komplicerat och dyrt än vad man kan föreställa sig, att driva Hundparken. Det handlar om hundratusentals kronor per år. Vi försökte hitta någon som kunde ta över men tyvärr utan resultat!

Kan ni flytta över min hund till danska eller norska parken?

Vi tänkte flytta över alla hundarna men danska och norska parken gick inte med på det! Tyvärr har dom inte resurser att ta emot alla svenska hundar.

Kommer alla de svenska hattarna kommer att försvinna när den svenska hundparken försvinner, även om man flyttar dom till de andra parkerna?

Vi tror att dom kommer finnas kvar, om man flyttar dom till sina danska eller norska hundar. Men vi kan inte garantera det, eftersom vi inte kommer ha någon kontroll över parken när vi väl stängt den.

Liknande:

Kommentera