Ivis vårfest

Bild efter rimmbattlen undrar en hund vad som händer nu

”Idag är vårfesten”, hörde jag flera hundar säga när jag satte på datorn efter jag kommit hem från skolan. Jag gick runt i parken och utforskade i vilket rum festen skulle vara, för Jacy hade inte sagt vart. Han hade lovat några dagar innan att han skulle avslöja platsen på fredag, alltså samma dag som festen ägde rum. Men som vanligt stod det samma sak på startsidan: ”Platsen för festen avslöjas på fredag :-)”.

Efter att jag hade strosat runt lite i parken såg jag Ivis. Hon låg i Flodsvängen och sov. Jag skällde 2 gånger för att få henne att vakna, och konstigt nog vaknade hon. Jag frågade i vilket rum festen skulle vara, och hon svarade i rummet bredvid, alltså i föredetta höstrummet. Jag tog fram mitt nyckelkort och ställde mig vid ingången, men kom inte in. 0/0 stod det på rummet. Jag fortsatte att vänta, och efter några timmar kom vi in, efter lite strul med servern!

Hundar med nyckelkort till Ivis vårfest tränger sig framför ingången i väntan av att rummet ska öppna

Väl där inne blev det kaos, tänk er att 30 stycken hundar bara rusar in! Efter ett tag lugnade alla hundar ned sig, men det var inte länge. För exakt då kom Ivis in. Minst 5 hundar försökte bjuda upp henne till en dans. När hon dansat klart med alla – vilket var lite segt, började den verkliga festen.

Det första vi gjorde var att köra sanning eller konka. Visste ni t.e.x att Berlios snodde en hatt när han var vattenhund…? Efter det undrade Ivis ifall vi ville tävla, och det ville vi såklart. Hon berättade att Jacy hade grävt ner hattar i detta rummet, och genast började alla att springa. Dom hattarna som var nergrävda var: Jordgubbar på spätt, Glad sol, Fri fjäril och blomperuk. När alla hattarna var uppgrävda körde vi ett ”bollspel”. Ivis delade upp oss i två lag. Det ena laget skulle putta den blåa bollen in i motståndarlagets mål, och det andra laget tvärtom fast med en lila boll. Det gick sådär, för vi var för många hundar på planen.

När vi hade gett upp, började vi att köra rimmbattle. Efter vi var klara med det började dom flesta att gå, även att klockan inte var mer än 10.30. Det var faktiskt bara 3 stycken kvar! Jag, Shy och Berlios. Vi bestämde att vi skulle köra frågesport med Berlios som dommare. Jag vann över Shy, och vann en truckerkeps som pris. När jag fick priset loggade Berlios och Shy ut. Alltså så var det bara jag kvar i rummet som inte låg i koma. Det var lite synd, för jag skulle gärna velat ha en liten efterfest, men ”shit happens”. Det var i alla fall en riktig lyckad vårfest!

Skrivet av hunden Merino

Kommentera